U Boru proglašena vanredna situacija

BOR-U Boru je danas, odlukom Gradskog štaba, proglašena vanredna situacija zbog nepovoljnog i nesigurnog epidemiološkog stanja . Na području Bora 36 osoba je pozitivno na korona virus, a u poslednjih nekoliko dana od posledica infekcije preminule su još dva pacijenta. Da bi se sprečilo dalje širenje i zaštitili građani od ovog zaraznog oboljenja, na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Boru donete su tri naredbe koje će početi da se primenjuju od sutra.

„U svim ugostiteljskim, trgovinskim i drugim privrednim objektima obavezno nošenje maski, postavljanje dezinfikacionih barijera, ograničenje  broja osoba, a imenuje se i odgovorno lice za sprovođenje ovih naredbi, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Takođe se zabranjuju okupljanja na javnim mestima  u zatvorenom i otvorenom prostoru, kada se istovremeno nalazi više od 30 osoba, s tim što rastojanje između prisutnih mora bili najmanje metar i po. Javnim preduzećima i upravnicima je naređeno da započnu dezinfekciju zgrada, dečijih igrališta i ostalih javnih površina.

Nepoštovanje donetih mera građani mogu da prijave na telefone gradske uprave  060 27 27059, 030 424 192 ili putem meil adrese prijavi problem. Svi nedostaci biće prosleđeni gradskoj komunalnoj inspekciji koja će u saradnji sa i republičkom sanitarnom odmah izaći na teren.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *