U Boru se smanjuje broj obolelih od kovida 19

BOR- Na osnovu rezultata Zavoda za javno zdravlje Timok u Zaječaru, u proteklih nekoliko dana, na području Grada Bora korona virusom inficirano je 13 Borana, deset se oporavilo, tako da su sada  u  Boru 43 osobe pozitivne na kovid 19. Među obolelima najviše je pacijeta od 50 do 70 godina, od umerene do srednje teške kliničke slike. Žarište ne postoji, već su u pitanju kontakti osoba kod kojih je prethodno uvrđeno prisustvo virusa, rečeno je na konferenciji za novinare.

„Situacija u Boru je stabilna, ali su i dalje preventivne mere na snazi, neće za sada biti ublažene, jer broj obolelih za sada varira“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru na konferenciji za novinare.

Primetno je,takođe, da su ugostiteljski objekti puni gostiju i veliki broj njih ne poštuje mere, koje je doneo Štab za vanredne situacije. Zato je na konferencije za novinare  rečeno, da bi komunalna inspekcija trebalo da bude mnogo stroža.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice nalazi se  14 pacijenata, od kojih su četiri zaražena korona virusom, a za  tri se čekaju ruezultati testova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *