U Boru u planu izgradnja dva verska objekta

0

BOR-Na Novom groblju u Boru naredne godine biće sagrađena nova crkva, a počeće izrada projekta za podizanje hrama u Novom gradskom centru, rečeno je prilikom posete episkopa timočkog Ilariona Gradu Boru Osim za izgradnju crkve na Novom groblju, iz budžeta grada Bora u narednoj godini biće izdvojeno još pet miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju drugih verskih objekata.

“ Na taj način nastavljena je saradnja između crkvene opštine Bor i lokalne samouprave, koja je i do sada bila veoma uspešna. Lokalna samouprava svake godine povećava izdvajanjaiz budžeta i u skladu sa tim definisali prioritete, rekao je episkop timočki Ilarion.

„Još jednom smo govorili o izgradnji crkve i hrama u Novom gradskom centzru,ali i u drugim selima„, dodao je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora.

U ovoj godini zahvaljući sredstvima iz gradskog budžeta sanirani su hramovi u Šarbanovcu i Zlotu. Sva ova ulaganja veoma su značajna za duhovni život i razvoj crkvenosti i podizanje svesti našeg naroda, čulo na zajedničkom satanku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *