U delu Opštine Majdanpek proglašena vanredna situacija

0

MAJDANPEK – Opštinski štab za vanredne situacije Majdanpek doneo je na današnjoj sednici Odluku o proglašavanju vanredne situacije u Majdanpeku, Debelom Lugu, Leskovu, Jasikovu, Vlaolu i Boljetinu, delu opštine, u kojem su jučerašnje obilne padavine pričinile veliku materijalnu štetu.

Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi, ali i samih meštana područja Gornje Reke, koji ne pamte sličnu situaciju, izbegnute su ljudske žrtve. Put prema Leskovu je i dalje neprohodan, a saobraćaj se ne odvija ni prema Kučevu, zbog čega autobus iz Majdanpeka za Beograd ide preko Donjeg Milanovca.

Problema je sinoć bilo i u Majdanpeku, gde je bila angažovana mehanizacija kompanije Ziđin, dok su radnici postavljali džakove sa peskom duž Malog Peka, koji se, kod Autobuske stanice, izlio iz svog korita.

Tridesetak domaćinstava u Debelom Lugu i Jasikovu je evakuisano iz poplavljenih kuća, a nadležne opštinske službe su već izašle na teren, kako bi obavile procenu štete, o kojoj će biti obavešteni i republički organi.

Prema rečima Dragana Popovića, predsednika Opštine od Republike će biti tražena pomoć u otklanjanju posledica jučerašnje elementarne nepogode, koja nije zaobišla ni  selo Boljetin, čiji meštani još uvek pamte poplave iz 2014. godine.

Želeo bih da iskažem zadovoljstvo zbog jedinstva svih službi koje su učestvovale u spašavanju ljudskih života i saniranju posledica elementarne nepogode koja je zadesila našu opštinu. Posebno želim da se zahvalim vatrogascima iz Bora, koji su odmah priskočili u pomoć“, rekao je na današnjoj sednici Štaba Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, zahvaljujući i policajcima, hitnoj službi, komunalcima, Štrabagu i svima koji su sprečili da posledice ove elementarne nepogode budu još veće.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *