U Donjem Milanovcu obeležena gradska slava, Sveti Pantelejmon

DONJI MILANOVAC – Uz prisustvo velikog broja parohijana, obeležavanje gradske slave Donjeg Milanovca, Svetog Pantelejmona, počelo je sinoć, večernjim bogosluženjem, u crkvi Svetog Nikole, koje je služio episkop timočki Ilarion, sa monaštvom i sveštenstvom Timočke eparhije.

Nakon službe, episkop timočki Ilarion uručio je predsedniku Opštine Majdanpek orden Svetog kralja Milutina, u znak zahvalnosti Srpske pravoslavne crkve za velika ulaganja lokalne samouprave u obnavljanje i rekonstrukciju hramova na području opštine Majdanpek.

,, Izuzetna mi je čast što danas primam ovo priznanje , koje nije moje lično, već svih onih koji su u proteklom periodu doprineli u obnovi hramova na području naše opštine. To ćemo nastaviti da činimo i ubuduće jer samo vraćanjem veri sačuvaćemo sebe. Na ovaj dan želim da  uputim  i podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i tamošnjem narodu koji je ustao da brani svoje svetinje.,, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Svetog Pantelejmona, iscelitelja i lekara, čije se svete mošti čuvaju u hramu Svetog Nikole , Donjomilanovčani slave kao gradsku slavu, zavetinu, još iz vremena starog Donjeg Milanovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *