U Donjem Milanovcu popunjeni svi smeštajni kapaciteti

DONJI MILANOVAC – Donji Milanovac je jedno od onih malih turističkih mesta koja tokom leta udvostruče broj stanovnika. Tako je i ove sezone, s tim što se zbog znatno većeg broja domaćih turista sada traži krevet više.

Osim hotela „Lepenski vir“, popunjeni su i svi kapaciteti u domaćoj radinosti, što i ne čudi ako se ima u vidu da Donji Milanovac, pored odmora na obali, Dunava pruža i brojne druge mogućnosti turistima.

Upravo iz tih razloga sličnu situaciju imali smo i ranijih godina, pre korone, koja je ovog leta mnoge opredelila da godišnji odmor provedu u svojoj zemlji“, naglašava Predrag Radaković, direktor Turističke organizacije opštine  Majdanpek.

Osim u prirodnim lepotama Nacionalnog parka Đerdap, odnedavno i prvog geoparka u Srbiji, posetioci Donjeg Milanovca mogu provesti vreme u obilasku kulturno-istorijskih lokaliteta, kao  što je praistorijsko nalazište Lepenski Vir, ali i obližnjih spomenika prirode poput Valja Prerasta, Rajkove pećine i Belog izvorca.

Tu su i izleti koje organizuje JP „Nacionalni park Đerdap“ do obližnjih vidikovaca, sa kojih „puca“ pogled na Dunav, u njegovom, po mnogima, najlepšem delu. Oni drugi, kojima nedostaje kondicije za ove pešačke ture, sa lepotama ovog kraja mogu se upoznati sa turističkih brodića, ali i obilaskom  izuzetno uređenog i opremljenog Centra za posetioce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.