U februaru javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

BOR-Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje na području Grada Bora biće raspisan tokom ovog meseca.  Za ovu meru Lokalnim akcionim planom predviđeno je pet miliona dinara.

Od tih sredstava milion će biti izdvojen za zapošljavanje žena preduzetnica, milion i po dinara kao tehnička podrška za samozapošljavanje  i dva i po miliona dinara za sufinansiranje ove mere iz republičkog budžeta“, rekla je Lidija Načić, v.d.direktora filjale NSZ u Boru.

Ove godine subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa povećane su na 250 hiljada, a za osobe sa invaliditetom na 270 hiljada dinara.

Ova mera je dugoročna i od izuzetnog značaja je, jer osim početne subvencije preduzetnik dobija finanjsijsku pomoć i ukoliko želi da uposli novog radnika“, dodala je Lidija Načić.

Prilikom konkurisanja za subvencije za samozapošljavanje lica moraju da budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a u obavezi su da završe i obuku Put do uspešnog preduzetništva. Stručni kursevi će biti organizovani krajem februara i početkom marta.

Svi zainteresovani za ovu obuku u obavezi su da se prijave kod savetnika. Besplatne su, obavezne i traju dva dana“, istakla je na kraju Lidija Načić.

Tokom prošle godine u Boru je otvoreno 45 preduzetničkih radnji. Ova mera aktivne politike zapošljavanja je od izuzetnog značaja, ističu u borskoj filijali, jer više od polovine preduzetnika nastavi da se bavi biznisom i nakon obavezne prve godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *