U Majdanpeku sve popularniji ženski fudbal

MAJDANPEK – Ženski rudarski fudbalski klub Majdanpek, čija se seniorska selekcija takmiči u Prvoj ligi Srbije, jedan je od brojnijih sportskih kolektiva u opštini Majdanpek.

Trenutno ovaj klub, koji se aktivno takmiči od 2012. godine, okuplja šezdesetak devojčica u dve selekcije, seniorskoj i kadetskoj, a namera Uprave  je da se formira i treća, omladinska. Upravo iz tog razloga, u toku je upis novih članica, devojčica od 7 do 15 godina, među kojima iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje za ženski fudbal.

Klub je formiran 2011. godine i prvu zvaničnu utakmicu odigrali smo godinu dana kasnije, 2012. Trenutno se nalazimo na sredini tabele Prve lige Srbije i to je bio naš glavni cilj. Do kraja ovog dela sezone imamo još dve utakmice i smatram da je realna ambicija plasman među prve tri, četiri ekipe“, kaže Miodrag Ilić, predsednik ŽRFK Majdanpek.

Veliku podršku ovaj klub ima od lokalne samouprave, ali i od publike koja im nedostaje zbog aktuelne epidemiološke situacije. To ih, međutim, nije omelo  da minulog vikenda zabeleže još jednu pobedu na stadionu pod Staricom, savladavši ekipu „Heroj polet“ iz Beograda, rezultatom 2:0.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *