U Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru ima mesta za 180 svršenih osnovaca

BOR – Mašinsko elektrotehnička škola u Boru, u narednoj školskoj godini upisuje novih šest odeljenja u prvi razred. Svršeni osnovci će imati priliku da konkuriše za 180 slobodna mesta u ovoj školi u nekoliko obrazovnih profila. Nastava će u školskoj 2020/21. godini biti prilagođenja novom nastavnom planu i programu koje je propisalo Ministarstvo prosvete, sa akcentom na stručno usavršavanje.

U oblasti elektrotehnike to su administrator računarskih mreža i elektrotehničar računara, u oblasti mašinstva su mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i mašinski tehničar motornih vozila, i u oblasti saobraćaja tehničar drumskog saobraćaja i vozač motornih vozila. Sva zanimanja su četvrtog stepena, samo zanimanje vozač motornih vozila je sa trogodišnjim školovanjem. U odnosnu na prošlu godinu nema izmena po pitanju odeljenja. Sva odelenja elektro i saobraćajne struke rade po novim nastavnim planovima i programima odnosno reformisani su smerovi i zanimanja. Očekujemo i da u toku leta i za oblast rada mašinstva i tu bude izmene, tako da će svih obrazovnih profili biti usklađeni sa novim planom i programom. Reforma je u tom smislu da će se povećati broj časova praktične nastave iz stručnih predmeta. Firme Zijin Coper Bor i Zijin Rakita su iskazale interesovanje da učenici ove škole budu angažovani na stručnoj praksi u ovim kompanijama , sa mogućnošću zapošljavanja“ rekao je Milovan Božović, direktor Mašinsko elektrotehničke škole Bor.

S obzriom na to da je prethodnih godina u Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru upis realizovan sa 97 procenata od plana, nadležni u ovoj obrazovnoj ustanovi očekuju da će se takav trend nastaviti i ubuduće. Najtraženija zanimanja u ovoj školi su administrator računarskih mreža, vozač motornih vozila, kao i tehničar drumskog saobraćaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *