U Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru ima mesta za 180 učenika

BOR – U Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru, planom upisa za školsku 2021/22. godinu predviđaju 180 mesta u šest odeljenja. To su smerovi administrator računarskih mreža, jedan od najtraženijih, elektrotehničar računara, mašinski tehničar motornih vozila, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar drumskog saobraćaja i vozač motronih vozila, koji je jedini trećeg stepena. Novih zanimanja nema, već je reč o smerovima iz ranijih godina za koje je neophodna i savremena oprema.

Ova borska srednja škola ima 120 računara, u fazi je opremanja još jednog kabineta, a poseduju i ostalu tehničku opremu. Uglavnom su zaposleni mladi kvalitetni kadrovi, a buduće srednjškolce privlače i međunarodni Erazmus projekti.  Jedna od prednosti Mašinsko elektrotehničke škole u Boru je i dobra saradnja sa kompanijom Ziđin, tako da učenici koji ne žele da studiraju imaju mogućnosti i da se veoma brzo zaposle.

Najatraktivnija zanimanja za mlade Borane u Mašinsko elektrotehničkoj školi su administrator računarskih mreža kao i vozač motornih vozila. Ne zaostaje, međutim, interesovanje i za ostale smerove što potvrđuje maksimalna popunjenost svake godine.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *