U narednoj godini najveća ulaganja u infrastrukturu

0

BOR, ŽAGUBICA- Jedna od prioritetnih investicija u opštini Žagubica u narednoj godini  je nastavak sanacije atarskih puteva i asfaltiranje deonice prema  Boru,  putnih pravaca Sige – Despotovac i Žagubica- Laznica u dužini od pet kilometara. Za asfaltiranje ovog puta  Opština Žagubica je konkurisala kod Ministarstva  privrede.

Na ovom putu preko Kamenice ima oko 200 korisnika, a neki čak i žive u tom delu i veoma je značajan. Smatram da nema razloga da ovaj projekat bude odbačen“, rekao je zamenik predsednika Opštine Žagubica Predrag Ivković.

 Takođe, jedna od kapitalnih investicija u narednoj godini  je završetak postrojenja za preradu otpadnih voda u Žagubici.

„ Ovo postrojenje davno je započeto ,ali zbog nekih problema još uvek nije završeno.Mislim da ćemo sledeće godine biti jedna od retkih manjih opština koja će, ipak, imati postrojenje za preradu otpadnih voda,a  u perspektivi je da se priključi i naselje Laznica,“ istakao je Ivković.

Opština Žagubica nastavlja da  ulaže i u poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama i školama. Uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja značajna finansijska  sredstva u 2018.godini biće izdvojena za kompletnu rekostrukciju škola u selima Bliznak i Sige.

Ovih dana očekujemo saglasnost za nastavak radova u matičnoj školi u Krepoljinu u kojoj su završeni spoljna fasada, zamena stolarije, deo krova,a ostali  su fiskulturna  sala, zatim plafoni u učionicama i da se zameni kotlarnica zbog prelaska na druge energente. U toku je i izrada projekta za rekonstrukciju Doma zdravlja u Žagubici“, dodao je Predrag Ivković.

Ovo su samo neke od planiranih  investicija u opštini  Žagubica, a konačna odluka o prioritetima biće doneta nakon što mesne zajednice iskažu i svoje zahteve.

U narednoj godini najveća ulaganja u infrastrukturu, 27. novembar 2017 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *