U Narodnoj biblioteci čitaocima ponovo na raspolaganju novine i časopisi

BOR-U Narodnoj biblioteci Bor, nakon dužeg vremena, korisnici ponovo mogu da čitaju dnevne novine i nedeljne časopise. „Birali smo kvalitetnija izdanja, ali za sada ih je manje nego prethodnih godina“, kažu u Narodnoj biblioteci.

„Čitaocima od novina nudimo Politiku i Blic, a od nedeljnih izdanja Vreme, NIN i Politikin zabavnik. Toliko smo imali novca sa kojim smo raspolagali ove godine, ali smo se trudili da obezbedimo kvalitetnija izdanja i iz kojih može nešto i da se sazna“, dodao je Goran Milenković, bibliotekar.

Godišnja članarina iznosi 400 dinara, a učlanjenjem u biblioteku korisnici  imaju na raspolaganju 100 hiljada knjiga.

Ove godine proširena je besplatna članarina na sve one koji su u formalnom statusu obrazovanja. To ne važi samo za predškolce, već  za sve učenike osnovnih i srednjih škola i za redovne studente. Nadamo se da ćemo vratiti naše korisnike“, naglasio je Goran Milenković.

U Narodnoj biblioteci kažu da je broj korisnika smanjen na oko hiljadu i po. Pošto se epidemiološka  situacija smiruje, cilj im je da se u narednom periodu ovaj broj duplira i da se kulturnim programima i knjizi, pre svega, vrate učenici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.