U nedelju besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u Boru

BOR – Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara od sredine septembra u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, jednom mesečno organizuju se besplatni preventivni pregledi građana. U Opštoj bolnici u Boru do sada su organizovane provere krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i rada srca, ultrazvučni, ginekološki i preventivni pregledi raka prostate, mamografija i provera funkcije štitaste žlezde.

U okviru preventivnih pregleda organizovanih u Opštoj bolnici u Boru od septembra zdravstveno stanje proverilo je više od 500 građana. To je imalo neku svoju progresiju. Prvi put se javilo 70, drugi put 140, poslednji put 270 građana, pa i ovog puta očekujemo dobar odziv“. Preventivnim pregledima pokrili smo dosta široku lepezu dijagnoza i oblasti, a najveće interesovanje vladalo je za ultrazvučne preglede stomaka, koji će biti ponovljeni“ kaže dr Goran Joksimović, v.d. direktora Opšte bolnice.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u borskoj bolnici biće nastavljena u nedelju 24. decembra od 8 do 16 časova.

U nedelju će biti organizovan oftalmološki pregled, a svi zainteresovani moćiće da urade i ultrazvučni pregled stomaka i besplatno da provere holesterol i trigliceride, odnosno nivo masnoće u krvi. Kako bi svi pregledi mogli nesmetano da se obave u toku dana, ultrazvuk abdomena biće organizovan u bolnici dok će ostali pregledi biti urađeni u Domu zdravlja“, kaže v.d. direktora Opšte bolnice, Goran Joksimović.

Pravo na pregled imaju osigurana lica koja na uvid donose zdravstvenu karticu, kao i neosigurana lica sa važećom ličnom kartom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *