U Novom gradskom centru otvoreno obdanište „Mali princ“

BOR- Bor je, nakon četiri decenije, konačno dobio još jedno obdanište u naselju Novi gradski centar, kapaciteta 120 mališana, svrstanih u pet grupa, tri vaspitne i dve jaslene. Objekat je već na početku popunjen.

Ovo je veliki dan za roditelje, predškolsku ustanovu Bambi u Boru, jer je na taj način značajno smanjen broj dece na listi čekanja, ali i za 26 novozaposlenih radnika, koji su rešili pitanje egzistencije“, rekla je direktor ove ustanove Ljiljana Radičević na prigodnoj svečanosti, povodom početka rada obdaništa.

U rekonstrukciju prostorija stambene  zgrade uloženo  je 23 miliona dinara, 14  miliona je obezbedio Grad Bor, a  preostali novac Ministarstvo državne uprave i lokalne smaouprave. Nakon dve i po godine od početka renoviranja, objekat upotpunost zadovoljava sve uslove propisane pravilnicima.

Otvaranjem obdaništa Mali princ još uvek nije upotpunosti rešen problem roditelja čija su deca i dalje na listi čekanja. Ona će biti ukinuta tek izgradnjom evropskog vrtića.

Prema projektu budući evropski vrtić će moći da primi 250 mališana. Vrednost investicije je tri i po miliona eura. Pošto je reč o izuzetno skupoj investiciji, Ljiljana Radičević,kaže da će pomoć zatražiti od kancelarije za javna ulaganja i Minstarstva prosvete. U svim objektima predškolske ustanove Bambi u Boru smešteno je 1.250 mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.