U Opštini Majdanpek otklanjaju posledice obilnih padavina 

0

MAJDANPEK – Jučerašnji dan bez kiše omogućio je nadležnim službama u Opštini Majdanpek da počnu da otklanjaju posledica obilnih padavina, koje su posebno vidljive u selima Gornje Reke i u Boljetinu.

S obzirom na to da je kiša uništila most između Debelog Luga i Leskova, radnici iz ovog dela opštine u Majdanpek na posao dolaze obilaznim putem, preko Gornjana i Rudne Glave. Radnici Javnog preduzeća za puteve i građevinsko zemljište danas su u Jasikovu, selu koje je, uz Debeli Lug, pretrpelo najviše štete, gde pokušavaju da raščiste put kroz selo, u kojem je zbog poplavljenih kuća dvadesetak domaćinstava evakuisano. Podjednako teška situacija bila je preksinoć i u Debelom Lugu, gde je, takođe, desetak domaćinstava, usled plavljenja moralo, uz pomoć mehanizacije, da napusti svoje domove.

Posledice izlivanja Malog Peka, koji se juče vratio u svoje korito, vidljive su i u Majdanpeku, posebno u gornjem toku, gde je voda podrila asfalt. Tokom jučerašnjeg dana raščišćen je i put prema Kučevu, koji je takođe, bio u prekidu za saobraćaj.

Zbog posledica elementarne nepogode, u delu Opštine Majdanpek proglašena je vanredna situacija koja će trajati do završetka sanacije štete, a pomoć će biti zatražena i od Republike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *