U opštinskom budžetu naredne godine dve milijarde dinara

BOR – Najznačajnije odluke sa poslednje sednice Skupštine opštine Bor u 2016. godini bile su o opštinskom budžetu za 2017. godinu i poslednjem rebalansu u 2016. godini.

Rebalansom je ovogodišnji budžet opštine Bor umanjen 12 odsto, odnosno 212 miliona dinara u odnosu na milijardu i 955 miliona dinara, koliko je bilo planirano na početku godine.

Iako je za budžet u 2017. godini prvobitno planirano manje sredstava, amandmanom su ona povećana za 262 miliona dinara i u 2017. godini se planira budžet od dve milijarde dinara i još stotinu miliona dinara prenetih sredstava iz 2016. godine. Razlog za ovo povećanje su očekivane takse koje bi naredne godine trebalo da uplaćuje RTB Bor.

Na početku sednice doneta je odluka o prestanku mandata odborniku SPS-a Radiši Grujiću, a potvrđen je mandat Nataši Jovanović.

Usvojena je i odluka o razrešenju v.d. direktora Javnog preduzeća „Zoološki vrt“ Bor, a za direktora je po konkursu izabran Darko Dragijević koji je nakon toga podneo ostavku na mesto odbornika.

Između ostalog usvojene su i odluke o lokalnim komunalnim taksama kojom su predviđene fiksne kazne za preduzetnike i fizička lica, a ne klizna skala, kakva je važila do sada, zatim izmene statuta i programa poslovanja pojedinih javnih i javno komunalnih preduzeća u Boru i izmena odluke o populacionoj politici u Boru.

 

U opštinskom budžetu naredne godine dve milijarde dinara, 27. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *