U Opštoj bolnici u Boru broj obolelih u blagom porastu

BOR-U Opštoj bolnici u Boru broj obolelih od korona virusa je u blagom porastu. Na bolničkom lečenju pre nekoliko dana je bilo šest, a  sada 13 pacijenata, od kojih je petoro priključeno na kiseonik. Uglavnom  su to stariji pacijenti sa srednjom kliničkom slikom i pridruženim bolestima.

„ Nemamo ekstremno teške slučajeve, samo je grudno odeljenje u kovid sistemu, a ostala su vraćena.Simptomi su kao i ranije slabost, malaksalost, respiratorni problemi. Apelujem na sugrađane da se ne leče sami“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Epidemiološka situacija je znatno povoljnija, ali virus je još uvek prisutan. I dalje napada, pre svega, pluća, ali i sve ostale organe.

Blago povećanje obolelih je usledilo zbog opuštanja i  migracije, a s obzirom na prestojeće praznike očekuje se dalji porast zaraženih.

Epidemiolozi prognoziraju povećanje obolelih nakon praznika. Naš narod voli da se druži, dolaze nam ljudi iz dijaspore, tako da se očekuje i veći broj zaraženih.Zato apelujem na građane da, ipak, poštuju sve epidemiološke mere“, dodao je dr Goran Joksimović.

Iako su sve epidemiološke mere na bazi preporuka, savet lekara je da ih se, ipak, pridržavamo i izbegavamo veća druženja, bliske kontakte, zatvorene prostore. Činjenica je da smo svi  umorni, od epidemije koja traje više od dve godine, ali moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom, dodao je dr Goran Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.