U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista, RIK proglasio trinaest

0

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za parlamentarne I lokalne izbore u Srbiji, a 1. decembar je krajnji rok za utvrđivanje zbirne liste za izbore 17. decembra. Do sada je za parlamentarne izbore proglašeno 13 lista.

U ponoć 26. novembra je istekao rok za predaju izbornih lista za učešće na izborima, koji će biti održani 17. decembra. RIK je naložio nekim listama da u roku od 48 sati otklone nedostatke koji su smetnja za njihovo proglašenje, odnosno nedostajući broj potpisa podrške birača. U slučaju da u predviđenom roku navedene liste ne otklone nedostatke, neće biti proglašene.

Republička izborna komisija proglasila je do sada trinaest lista:

 1. ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane
 2. IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE
 3. DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA
 4. MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OKUPLjANjE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri
 5. DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – Srpska koalicija NADA – Novi DSS – POKS – Vojislav Mihailović
 6. VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA – ZA NAŠEG PREDSEDNIKA, ZA NAŠU ZAJEDNICU, ZA BUDUĆNOST!
 7. SRBIJA PROTIV NASILjA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ – MARINIKA TEPIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE „SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE)
 8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINjENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENjA – BOŠNjACI SANDžAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI
 9. SDA SANDžAKA – DR SULEJMAN UGLjANIN/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN
 10. ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST I RAZVOJ – KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU
 11. NARODNA STRANKA – SIGURAN IZBOR. OZBILjNI LjUDI – VUK JEREMIĆ, DR SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, SINIŠA KOVAČEVIĆ, VLADIMIR GAJIĆ, MARINA LIPOVAC TANASKOVIĆ
 12. DOBRO JUTRO, SRBIJO – Saša Radulović (DJB) – Boris Tadić (SDS) – Ana Pejić (Otete bebe).
 13. POLITIČKA BORBA ALBANACA SE NASTAVLjA – ŠAIP KAMBERI /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

Vanredni parlamentarni izbori raspisani su za 17. decembar. Istog dana biće održani i pokrajinski i lokalni izbori u 65 gradova i opština, kao i pokrajinski izbori.

Pošto će lokalni izbori biti održani istog dana kada i parlamentarni, Zakonom o lokalnim izborima predviđeno je da se glasa na istim biračkim mestima, a glasanje sprovode isti birački odbori.

RIK je odlučio da će glasački listići za izbor poslanika biti boje svetla kajsija, dok će kontrolni listići biti plavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *