BOR – Mašinsko elektrotehnička škola u Boru, u novoj školskoj godini na raspolaganju ima šest odeljenja, sa ukupno 180 mesta. U okviru programa prezentacije, za učenike sedmog i osmog razreda organizovani su kursevi iz IT tehnologije, a interesovanje za ovu borsku srednju školu je, kao i do sada na visokom nivou.

Za četvorogodišnje školovanje u oblasti elektrotehnike u ponudi su odeljenja Administratora računarskih mreža i Elektrotehničara energetike, a u oblasti mašinstva, odeljenja Mašinski tehničar motornih vozila i Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje. U oblasti saobraćaja, u ponudi su Tehničar drumskog saobraćaja i Vozač motornih vozila, kao profil sa trogodišnjim školovanjem. Mašinsko elektrotehnička škola koristi savremene tehnologije u obrazovanju učenika, verifikovana je i kao Micro tik akademija, za šta je prva generacija đaka već dobila sertifikate, a učenici se obučavaju i za Cisko programe. Opremljenost škole je na visokom nivou, a više od 20 hiljada evra ulaže se ove godine u nasavremeniju opremu„, naglašava Milovan Božović, direktor Mašinsko elektrotehničke škole.

Škola je dobila i nov automobil za obuku đaka, a prioritet je i kompletna rekonstrukcija zgrade radionice gde se održava praktična nastava.  Škola je u fazi verifikacije za još dva nova obrazovna profila koji će biti aktuelni možda u sledećoj godini, a to su Elektrotehničar za informacione tehnologije i Tehničar mehatronike, istakao je Božović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.