U poslednja tri dana 15 pozitivnih na korona virus

BOR-Opšta epidemiološka situacija u Boru je nesigurna, jer i dalje ima pozitivnih na korona virus. Od oko 110 laboratorijskih nalaza, koji su pristigli u poslednja tri dana, 15 je pozitivnih, 12 pacijenata je  izlečeno, dok je veći broj nalaza neophodno ponoviti. Klinička slika pacijenata je blaža, šestoro njih je hospitalizovano u Opštoj bolnici u Boru,a svi ostali su u kućnoj izolaciji.

„“Oni su dobili terapiju u kovid ambulanti i u stalnom smo kontaktu sa njima. Prijavljuju nam poboljšanja, ali i ako im se stanje pogorša.U takvoj situaciji odmah se uključuju stručnjaci iz ove oblasti. Za sada je sve pod kotrolom, nadam se da će tako ostati i nema razloga za brigu“,rekla je dr Javorka Stankulić, rukovodilac Cetra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Na području grada Bora ukupno je 50 pacijenata zaraženo korona virusom. Tokok proteklog vikenda smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti.

„ U subotu je bilo 17 pregleda, a u nedelju 16. Top su uglavnom pacijenti sa blažom kliničkom slikom.Uzorke obrađujemo u laboratoriji Vatreno oko u Nišu i za sada nemamo ni jedan bris koji čekamo. Narednih dana uradiće se i ovih 22 brisa, gde je potrebno novo uzorkovanje. Rezultati će biti gotovi za 24 ili 48 sati“, dodala je dr   Vesna Radosavljević, direktor  Doma zdravlja u Boru.

Doktorka Stankulić je naglasila da se sve preventivne mere moraju poštovati. Veoma je važno je da građani maske nose, pravilno, što podrazumeva pokriven nos i usta. Masku bi trebalo menjati češće, onako kako nalažu propisi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *