U prigradskim naseljima održavanje higijene redovno

0

BOR – U Boru se kontejneri prazne više puta nedeljno  u zavisnosti od potrebe, a u prigradskim naseljima u kojima su privatne kuće jednom nedeljno. Divlje deponije se  u saradnji sa Direkcijom za izgradnju Bora, čiste po pozivu građana ili tokom redovnih akcija  u svim mesnim zajednicama, pa  i u Boru dva odakle su stigle primedbe na održavanje higijene. Ovakve kritike po oceni odgovornih u Javno komunalnom preduzeću Treći oktobar u Boru, nisu osnovane.

„Prošle nedelje smo imali akciju odvoženja divljih deponija i celo naselje Bor dva smo očistili. Možda ima manjih gomilica koje su u međuvremenu stvorene, ali to je mala količina“ – kaže direktor JKP „3.oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Tokom redovnog održavanja higijene u gradu borski komunalci su u obavezi da odvoze samo komunalni otpad i to sa javnih površina, ali ne i šut i ostalo kabasto smeće.

„Ukoliko žitelji mimo akcija žele da bace šut ili kabasto smeće trebalo bi da se jave nama ili mesnim kancelarijama. Prema pravilniku vanredno odvoženje kabastog smeća se plaća, ali takve slučajeve nismo imali, već oni razbacaju šut po ulici i mi odvezemo kad organizujemo akciju“ – dodao je Orsovanović.

Cena odvoženja smeća je ista u celoj borskoj opštini i iznosi 120 dinara po članu domaćinstva.

 

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37og7m“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *