U prvoj fazi u planu rekonstrukcija 60 kilometara fekalne kanalizacije

0

BOR- U sklopu projekta „Čista Srbija“,kojim je obuhvaćeno 65 gradova i opština u Republici, u Boru je završeno idejno  rešenje za prvu fazu, koja obuhvata rekonstrukciju  oko 60 kilometara fekalne kanalizacije u naseljima Metalurg, Napredak, Bor 2, Sloga, Novi gradski centar i deo Starog i Novog selišta. Osim za Bor u  toku je izrada idejnog rešenja  za rekonstrukciju postojeće i izradu nove fekalne kanalizacije za Borsko jezero i Savaču u dužini od 30 kilometara. U planu je izgradnje i pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda,rečeno je na sastanku, predstavnika Grada Bora, kompanije Zi Đin, i izvođača radova kompanije CRBC.

U ceo projekat se uključla i kompanija Serbija Ziđin Koper koja je zainteresovana za korišćenje prečišćene vode kao industrijske u procesu proizvodnje„, rekao je  Slaviša Frišković, rukovodilac projekta „Čista Srbija“ u Regionalnom centru Bor.

U narednom periodu predstoji izrada neophodne dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole koja bi prema očekivanjima trebalo da bude završena do jeseni, kada bi u pojedinim pojedinim delovima grada trebalo da počnu radovi. Vrednost kompletnog projekta u Boru je 80 miliona eura,  radove finansira Republika,  investitor  je Grad Bor. Realizacija projekta će trajati najmanje još tri godine, jer je  izuzetno zahtevan, rečeno je na sastanku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *