U Rudnoj Glavi četiri slučaja korone

MAJDANPEK, RUDNA GLAVA – Posle višenedeljne mirne epidemiološke situacije u Opštini Majdanpek prijavljeni su prvi slučajevi korone. Prema poslednjim podacima iz Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ na području Rudne Glave juče su registrovana četiri obolela od Kovida 19, od kojih su dva pacijenta sa težim simptomima prebačena u niški Klinički centar.

Nešto ranije otkrivena su još tri slučaja infekcije korona virusom zbog čega se aktuelna epidemiološka situacija našla  na dnevnom redu sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Sa ovog skupa upućen je apel građanima da se pridržavaju osnovnih epidemioloških mera, s obzirom na to da je došlo do primetnog opuštanja,

Nepoštovanje obaveze nošenja zaštitnih maski primetno je čak i kod pojedinih pacijenata u Domu zdravlja, što je nedopustivo“, istakao je  doktor Dragan Fudulović, napominjući da se situacija polako komplikuje, s obzirom na to da se u Kovid ambulantu ponovo, nakon kraćeg zatišja, dnevno javlja između 10 i 15 pacijenata.

U Opštoj bolnici Majdanpek, rekao je doktor Nikola Stefanović, direktor ove ustanove, prisustvo korone potvrđeno je kod jednog pacijenta na dijalizi, koji je potom hospitalizovan, dok među zdravstvenim radnicima nema inficiranih Kovidom. Zaštitne opreme ima dovoljno, a takođe, on je najavio i skoru isporuku novih antigenskih testova, koji su uz zlatni standard, PCR test, najpouzdaniji kada je prisustvo ovog virusa u pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *