U Šarbanovcu održan XVII festival omladinskih folklornih grupa

0

Kulturno umetničko društvo „Branislav Nušić“ u Šarbanovcu bilo je domaćin 17. Festivala omladinskih folklornih grupa. Domaćine posebno raduje što su u kulturno-umetničkom programu, između ostalih, nastupali omladinci, folkloraši iz susednih država, iz pograničnih oblasti u Bugarskoj i Rumuniji. Svi učesnici su nagrađeni prigodnim poklonima, koje će poneti kao uspomenu na šarbanovački festival.

ŠARBANOVAC, BOR – U borskom selu Šarbanovac održan je XVII festival omladinskih folklornih grupa međunarodnog karaktera. Festival je okupio osam folklora iz Srbije, Rumunije i Bugarske. Domaćin je bilo KUD „Branislav Nušić“. Večernjem nastupu folklorista prethodio je defile učesnika centrom sela, a programom manifestacije obuhvaćen je i izbor za lepoticu Festivala. Prvi nastup, već po tradiciji, pripao je domaćinima, najmlađim članovima KUD-a „Branislav Nušić“ koji su se potrudili da pred svojom publikom pokažu koliko su do sada naučili o tradicionalnim igrama i pesmama svog zavičaja. Savez sportova grada Bora dao je svoj doprinos da ova manifestacija bude prigodno organizovana.

Članovi foklorne grupe iz mesta Rabrovo oblasti Vidin u Bugarskoj su se rado odazvali pozivu organizatora Festivala obogativši manifestaciju svojim nastupom.

Organizator XVII festivala omladinskih folklornih grupa je KUD-vo „Branislav Nušić“ u Šarbanovcu, a pokrovitelj manifestacije je grad Bor.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *