U toku upis na Tehnički fakultet u Boru

0

Prvog dana upisa na Tehničkom fakultetu u Boru bila je velika gužva. Budući studenti žurili su da što pre uzmu indekse. Očekivanja su da se upišu svi oni koji su položili prijemni ispit, a njih je više od 140.

„Upisao sam se po drugoj želji, nisam uspeo u Nišu i zato sam došao na Tehnički fakultet u Boru“, rekao je jedan od studenata.

Priliku da se upišu na Tehnički fakultet u Boru imaće i studenti koji nisu uspeli da polože prijemni ispit na drugim visokoškolskim ustanovama.

„Studenti koji nisu uspeli da se upišu drugi fakultet Univerziteta u Beogradu, a položili su prijemne ispite iz hemije, matematike, fizike i ekonomije moći će to da učine na Tehničkom fakultetu 14. jula“, naglasila je prof. dr Nada Štrbac, dekan Fakulteta.

Fakultet će raspisati i drugi upisni rok, prijava će biti od prvog do petog septembra, a budući studenti moći će da se upišu šestog i sedmog septembra.

Od 18. septembra Tehnički fakultet u Boru će primati prijave za upis na master akademske studije. Konkurs je raspisan za 60 budžetskih i 20 samofinanasirajućih studenata. Onima koji su upisani na drugim fakultetima biće omogućeno da se prebace na borski bez prijemnog ispita. Neophodno je da do kraja drugog konkursnog roka, do sredine septembra, podnesu zahtev i određenu dokumentaciju. Osnovi uslov da se upišu na borski fakultet je da imaju ostvarenih 60 SPB bodova.

U toku upis na Tehnički fakultet u Boru, 11. jul 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=EE0S10M2dw8

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *