U Zaječaru „očajna“ epidemiološka situacija

ZAJEČAR – Gotovo da nema dana da u Zaječaru infekcija kovidom 19 ne uzme svoj danak. Početkom nedelje zaječarska bolnica je proglašena kovid bolnicom, ali ako se ovaj trend nastavi, kapaciteti bolnice mogli bi da budu popunjeni za nekoliko dana. Uprkos tome što je vanredna situacija na snazi već četiri meseca i što grad radi sve što Štab za vanredne situacije predloži, Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara situaciju ocenjuje kao očajnu.

Samo u sredu od kovida su u Zaječaru preminule tri osobe, a još šezdeset troje je novozaraženih, ili 66 odsto testiranih. U zaječarskoj bolnici od posledica infekcije virusom covid 19 trenutno se leče 82 osobe. Na Odeljenju infektologije smešteno je 37 pacijenata, a na Grudnom odeljenju trenutno je hospitalizovano 45 obolelih. Veliki problem nije nedostatak smeštajnih kapaciteta, već nedovoljno medicinskog osoblja.

Ukupan broj inficiranih građana Zaječara od početka pandemije je 1.427, a broj onih koji više nemaju pozitivan nalaz je 655. Ostali oboleli (njih preko 650) bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *