U Zaječaru održan drugi ovogodišnji „Strong-man“ kup

ZAJEČAR – Devet takmičara u šest disciplina odmeravalo je snagu na Popovoj Plaži u Zaječaru. Bilo je potrebno zaista puno snage da se povuče šleper, prevrne guma težine 440 kilograma ili nosi kofer težine 120 kilograma. Najviše uspeha u svemu tome imao je trostruki prvak države i devetoplasirani na svetskoj listi, Vladimir Bulatović iz Kikinde.

Kada sam imao sedam godina, prvi put sam na strong-man takmičenju u Kikindi video Ervina Katonu tokom takmičenja i odmah poželeo da se time bavim. Nakon nekog vremena počeo sa i da treniram sa njim. Danas sam trostruki prvak države“, objasnio je Bulatović.

Najmlađi takmičar koji je nastupio na otvorenom prvenstvu u Zaječaru, Bogdan Vuković ima samo 18 godina i došao je iz Valjeva.

Prvi čovek „Strong-man” Saveza Srbije Zoran Stojić, zadovoljan je organizacijom u Zaječaru i ističe da zaječarski i borski region veoma napreduju u ovom sportu.

Zaječar je poznat po izuzetno dobrim takmičarima na čelu sa Darkom Kalinovićem i našim Đorđevićem, a imamo i njihove naslednike, tako da očekujem prosperitet u ovom sportu u Zaječaru, ali i u Boru i Knjaževcu“.

Organizator Otvorenog prvenstva Srbije bilo je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara u saradnji sa “Strong-man” savezom Srbije, uz pokroviteljstvo grada Zaječara.

Nakon Zaječara, “Strong-man” Кup se seli u Кnjaževac za dve nedelje, dok je poslednje takmičenje na programu u Bačkoj Topoli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *