U Zaječaru svečano otvoren sedmi Festival Hrišćanske kulture

0

ZAJEČAR –  „Festival hrišćanske kulture“ u Zaječaru počeo je juče arhijerejskom liturgijom na Feliks Romulijani, a u večernjim satima je Festival i svečano otvoren u porti Saborne crkve.

Posetioci Festivala su, nakon svečanog otvaranja, prisustvovali predavanju „Moderna i hrišćanska kultura” jeromonaha Rafaila Boljevića, igumana manastira Podmaine.

Povodom otvaranja 7. “Festivala hrišćanske kulture” u Zaječaru je na Trgu oslobođenja održan koncert Danice Crnogorčević, crnogorske pevačice etno i duhovne muzike, čija je pesma „Veseli se srpski rode“ postala nezvanična himna i simbol istorijskih litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.

Sedmi Festival hrišćanske kulture nastavlja se danas, od 18.00 sati, u Radul-begovom konaku, gde će biti otvorena izložba „Slikarska hodočašća” Dragoljuba Stankovića i Miodraga Milutinovića, dok će od 19.00 sati, u porti Saborne crkve, biti organizovano predavanje „100 godina od vaspostavljanja Patrijaršije SPC i 100 godina posle” profesora Miloša Kovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *