Učenici Ekonomske škole na nagradnom putovanju

BOR – Na nagradnom konkursu za kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji koji je sproveden u okviru projekta „Doživi EU“, prva nagrada za foto rad pripala je borskoj Ekonomsko trgovinskoj školi, na temu „Zagađenost“. Učenici Marko Grujčić, Uroš Nikolić i Andrea Paripović i mentor Radmila Tomić Bogdanović po povratku sa nagradnog putovanja iz Budimpešte, Praga i Beča, doneli su prelepe utiske.

Prvog dana putovanja, devetog maja, na Dan Evrope, održana je dodela nagrada koje je učenicima uručio Sem Fabrici ambasador EU. Na koktelu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa decom je o njihovom uspehu razgovarala premijerka Srbije Ana Brnabić„, kaže Radmila Tomić Bogdanović.

Usledio je obilazak svih znamenitosti istorijskog grada Budimpešte, poseta Organizaciji Junajted, prezentacija pobedničke fotografije u Regionalnom ekološkom centru i plovidba Dunavom„, kaže Uroš Nikolić.

Narednog dana upoznali smo se sa znamenitostima Praga, posetili Tehnički muzej i uživali na koncertu Praškog filmskog orkestra„, istakao  je Marko Grujčić .

Poslednji grad koji smo obišli, a najviše nam se dopao bio je Beč, odakle bi kao najzanimljivije destinacije izdvojila  Muzej čokolade, Istorijski i Prirodnjački muzej„, dodala je Andrea Paripović.

Ovo nagradno putovanje donelo im je nova iskustva, poznanstva i priliku da upoznaju kulturu drugih naroda. Budimpešta, Prag i Beč su čisti i uredni gradovi, na visokom ekološkom nivou, ocena je pobedničkog tima Ekonomsko trgovinske škole u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *