Učenici posetili prihvatilište za pse

0

BOR-Učenici Ekonomsko trgovinske škole u Boru posetili su prihvatilište za pse Javno komunalnog preduzeća „3.oktobar“, upoznali se sa radom zoohigijenske službe i doneli hranu životinjama. Ovo je njihova prva poseta, ali želja im je da nastave druženje sa njima.

Nakon ove posete ne plašim se više pasa, ali ne mogu da ga udomim, jer moji roditelji nisu za to“, rekla je Ana Milovsavljević, učenica ove škole.

Proveli smo lep dan u druženju sa psima. Doneli smo im hranu i šetali smo ih“, dodala je Elena Spasić Mitranović, razredni starešina.

 Osim učenika, prihvatilište za pse,od pre nekoliko meseci, sve češće obilaze i građani. Posete su od izuzetnog značaja  i koristi za ovu službu.

Pre svega uspeli smo da udomimo više od stotinu pasa, sa jedne strane, a sa druge želimo da pokažemo građanima kako žive psi u prihvatilištu, a ko želi može i da ih prošeta“, istakao je Aleksandar Gajić, menadžer Zoohigijenske službe.

 U dva objekta ovog prihvatlišta boravi 160 pasa, a prema procenama na ulicama Bora ih ima više od sedam stotina. Značajno smanjenje lutalica očekuje se izgradnjom još jednog prihvatilišta u ovoj godini. Za te namene i rekonstrukcuju postojećih kaveza, Grad Bor je izdvojio 22 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *