Učenicima podeljeni tablet uređaji

BOR-U sklopu projekta „Podrška učenicima romske nacionalnosti u prevazilaženju posledica pandemije kovida 19 u obrazovanju“, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Boru đacima petog i osmog razreda podeljeno je dvadeset tablet uređaja i ostali edukativni materijal. Za njih se, tokom dvomesečnog trajanja ovog projekta, organizuju edukativne radionice kao i pripreme za završni ispit. Cilj projekta je bolje i kvalitetnije obrazovanje za nastavak daljeg školovanja, jer određen broj dece romske nacionalnosti ne želi da upiše srednju školu.

Nadamo se da će projekat dati dobre rezultate, što već sada uočavamo. S obzirom na efekte projekta očekujemo da će se  ovakav način obrazovanja i dalje nastaviti“, rekao je Marko Jovanović, pedagog u OŠ „Sveti Sava“.

Važno je da su škole shvatile značaj dodatnih časova za romsku decu, ali i opremanja tehničkim uređajima za praćenje nastave na daljinu u vreme epidemije korona virusa.

Projekat je namenjen deci petog razreda, da bi se lakše uklopili u novu sredinu i učenicima osmog razreda, zbog prelaska u srednje škole“, dodao je Vladimir Šainović“, aktivista „Opre Roma“ Srbija.

Nosilac projekta je Fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa pokretom „Opre Roma“ Srbija. Prva faza projekta održana je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *