Učestala začepljenja atmosferske kanalizacije

BOR-Radnici Javno komunalnog preduzeća Vodovod u Boru su tokom leta završili preventivno čišćenje atmosferske kanalizacije. Međutim, zbog velike količine padavina, opalog lišća i granja poslednjih dana su učestala začepljenja atmosferske kanalizacije u Boru.

U rad su uključene dve cisterne i svakodnevno obilazimo kritična mesta. Međutim, i posle intervencija veoma brzo se cevi začepe“, rekao je Goran Topalović, tehnički direktor u JKP „Vodovod“ Bor.

Borski komunalci su stalno na terenu, kaže Topalović, ali u postojećim uslovima situacija ne može da bude značajno bolja.

Najkritičnija mesta su kod Doma kulture, Dupleksa, u ulicama Zeleni bulevar i Devete brigade u kojoj je zbog začepljenja zamenjen deo cevovoda, a u planu je ovih dana i drugi“, dodao je Topalović.

Da bi se ovaj višegodišnji problem u Boru rešio, neophodna je rekonstrukcija fekalne i atmosferske kanalizacije. Nakon obilaska terena i kritičnih mesta u toku je izrada projekta, pa se očekuje i uskoro rešenje problema koji, dolaskom hladnijih dana, godinama muči Borane.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.