„Učimo zajedno kroz naše nasleđe“

ZAJEČAR – U okviru Erazmus programa, zaječarska Osnovna škola „Đura Jakšić“ realizuje projekat „Učimo zajedno kroz naše nasleđe” koji ima za cilj upoznavanje kulturnog i prirodnog nasleđa zemalja učesnika projekta – Srbije, Italije, Grčke i Španije. Tim povodom, učenici i nastavnici iz Španije i Italije borave ovih dana u Zaječaru, a u velikoj sali Gradske uprave, je za njih priređen i svečani prijem.

Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Zaječaru više od jedne decenije učestvuje u projektima međunarodnog karaktera koji su od velikog značaja kako za samu školu, tako i za učenike i nastavnike“, istakao je  na prijemu Saša Vojnović, direktor OŠ „Đura Jakšić“ .

Učenike i nastavnike pozdravio je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je tom prilikom naglasio da Zaječar više od 20 godina sarađuje sa drugim evropskim gradovima i da su mnoga bratimljenja realizovana. Gradonačelnik je učenicima poručio da razvijaju ljubav i prijateljstvo i da šire zajedništvo i jedinstvo, nakon čega su gostima uručeni prigodni pokloni koji će ih podsećati na boravak u Zaječaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.