Ujedinjena opozicija Bora: Nakaradna podela novca za finansiranje projekata u oblasti informisanja

BOR – Vlast u Boru krije propast javnih preduzeća, a najbolji primer za to je borska Toplana. Prema ugovoru o nabavci 30 hiljada tona uglja predstojeća grejna sezona će biti najskuplja u istoriji ovog javnog preduzeća, rečeno je na konferenciji za novinare Ujedinjene opozicije Bora.

„Za 30 hiljada tona ugovorom su predvideli više od milijardu dinara i oni pokušavaju da se pravdaju time da je uglja malo na tržišzu i da su skočile cene. Ako su cene tri puta skočile onda bi trebalo da bude u tolikom iznosu povećana i vrednost ugovora. Rukovodstvo rudnika „Banović“ kaže da oni tonu prodaju po nešto više od 90 evra,“rekao je Dragan Marković-Ujedinjena opozicija Bora.

Dragan Marković se osvrnuo i na, kako on kaže, nakardnu podelu sredstava za finansiranje projekata u oblasti informisanja.

„Kakve veze ima tabloid Alo sa Borom? Kakve programe mogu da imaju osim što se neki sumnjivi konkursi objavljuju posredstvom ovog tabloida. Na žalost, sredstva dobijaju samo oni koji su bliski vlasti“, dodao je Marković.

Upravo je to i pokazala ova konferencija za novinare, kojoj su prisustvovale samo dve medijske kuće, smatra Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *