MAJDANPEK – Odlukom Štaba za vanredne situacije, na području Opštine Majdanpek ukinuta je vanredna situacija, proglašena 17. jula, zbog ekspanzije epidemije korona virusa.

Ukidanjem vanredne situacije nisu prestale da važe ublažene epidemiološke mere koje je usvojio republički Krizni štab, kao ni odluke koje se odnose na sanaciju posledica elementarnih nepogoda u opštini Majdanpek”, rekao je na današnjoj sednici Štaba predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović.

Mere i dalje podrazumevaju fizičku distancu, nošenje maski u zatvorenom prostoru, zabranu  okupljanja većeg broja ljudi, organizaciju velikih proslava s jedne i novo, produženo radno vreme ugostiteljskih objekata koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije, s druge strane.

Štab za vanredne situacije opštine Majdanpek odbio je na današnjem zasedanju zahtev grupe roditelja predškolaca iz Crnajke da njihova deca pripremni program pohađaju u Rudnoj Glavi, s obzirom da tamošnji kapaciteti ne omogućavaju održavanje fizičke distance i drugih preventivnih mera. Grupa u Rudnoj Glavi može da broji deset mališana, a već ih je prijavljeno 9 iz ovog sela, što je i osnovni razlog odbijanja zahteva.

Ne možemo izaći u susret roditeljima iz Crnajke, koji su podneli ovaj zahtev, jer bi na taj način ugrozili poštovanje epidemioloških mera propisanih za predškolske i školske ustanove”, objasnio  je Popović.

Takođe, iz  preventivnih razloga, odbijen je i zahtev Udruženja invalida rada za organizaciju  tradicionalnog okupljanja invalida rada Borskog okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *