Ukrajinka Irena Ivanova šije i poklanja zaštitne maske u Zaječaru

ZAJEČAR – Korona virus bio je još jedan ispit ljudskosti. Neki su položili, neki baš i nisu. Irena Ivanova iz Ukrajine koja živi u Zaječaru je ispit položila i kao Ukrajinka, koja šije i poklanja zaštitne maske komšijama Srbima, pokazala je da humanost ne poznaje nacije.

Ja sam Irena Ivanova. Gledala sam televiziju i videla da nema maski u apotekama i rešila sam da pomognem ljudima“, kaže Irena Ivanova iz Ukrajine, koja se udala u Zaječaru.

U početku je maske šila za komšije i prijatelje, a kasnije je bilo sve više onih kojima su neophodne.

Počeli smo da pravimo maske našim drugarima i komšijama, a pošto je moj muž novinar, maske smo pravili i njegovim kolegama, ali svi kojima je potrebna maska mogu da dođu i da uzmu, ako imamo sašivenih, da bi mogli da izađu napolje kada moraju“, kaže Irena.

Kada se pročulo da poklanja zaštitne maske, povećala se potražnja, ali je i pomoć došla od onih koji su prepoznali njenu humanost. Jedna od njih je i Sara Stojčić, učenica 3. razreda zaječarske Gimnazije.

Ja sam volonter Crvenog krsta, ali pošto nisam punoletna, nisam mogla sada da volontiram i onda sam čula za Irenu koja pravi maske i pitala sam da li mogu nekako ja da pomognem. Naučila me je sve, pošto ja ne znam da šijem, pomažem joj oko nekih drugih stvari i drago mi je što mogu tako da doprinesem“, kaže Sara.

Irena i dalje šije maske, ali i nekoliko žena i devojaka koje su sledile njen primer. Ona im je poslala slike i krojeve, pokazala kako da i one rade to isto i dobra energija rodila je novu dobru energiju.

Irena je šnajderka i dala je svoj doprinos i lekciju nama, da se i mi zapitamo: Šta smo mi i kako mi možemo da pomognemo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *