Umatičena stada jaganjaca za majdanpečke poljoprivrednike

MAJDANPEK – U okviru Programa podrške poljprivrednicima opštine Majdanpek, šest gazdinstava sa područja Gornje Reke, od Debelog Luga do Vlaola, dobilo je  nešto više od sto grla umatičenih stada jaganjaca.

Radi se o zahtevima iz 2019. godine koji zbog aktulene epidemiološke sitiuacije nisu realizovani tokom prošle godine. Ono što nas posebno raduje je da među nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, koja su konkurisala za ove podsticaje ima dosta žena”, ističe Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Raša Rucić, iz Debelog Luga, je jedan od  šest poljoprivrednika iz Gornje Reke, koji su konkurisali za umatičena stada jaganjaca.

Ja već u svom gazdinstvu ima šezdesetak ovaca, s obzirom da sam i ranije  konkurisao za ovu vrstu podsticaja i novi jaganjci će mi mnogo značiti u obnovi stada”, napominje Rucić.

Reč je, inače, o autohtonom soju svrljiška pramenka, koju karakteriše izuzetan kvalitet, kako vune, tako i mleka i mesa.

Nakon raspodele u ovom delu opštine narednih dana još stotinak grla biće podeljeno i poljoprivrednicima iz sela Donje Reke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *