Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu proslavila 63. rođendan

0

NEGOTIN – Učenici i profesori Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu ove godine različitim aktivnostima i svečanostima obeležili su 63 godine postojanja i rada ove obrazovne ustanove. Prema rečima direktora Dragane Pašić, period od prošlogodišnje proslave obeležili su značajni uspesi učenika i profesora, koji su dokaz truda i upornog, svakodnevnog rada. Na različitim takmičenjima učenici ove škole postizali su zapažene rezultate, pa su se dobro pokazali i na ovogodišnjem republičkom takmičenju.

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu jedna je od obrazovnih ustanova čije će zgrade uskoro biti sređene sredstvima resornog ministarstva.

Škola trenutno ima oko 300 učenika obuhvaćenih osnovnim i srednjim muzičkim obrazovanjem. Učenicima je na raspolaganju osam odseka – violina, violončelo, truba, harmonika, klarinet, gitara, klavir i solo pevanje. Škola je do prošle godine nosila naziv Muzička škola, a zatim je zbog profila likovni tehničar koji se planira za narednu godinu, naziv promenjen u Umetnička škola „Stevan Mokranjac“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *