Unapređenje uslova rada u Domu zdravlja u Boru

BOR – U borskom Domu zdravlja, radovi na unutrašnjem uređenju i spoljašnjoj adaptaciji objekta, privode se kraju. Osim sanacije zida u službi opšte medicine koji je prokišnjavao i pretio da se obruši, dotrajali podovi zamenjeni su novim pločicama na odeljenju stomatologije, hitne službe i u ordinacijama za intervencije na Opštoj praksi. Ozbiljniji radovi bili su neophodni u službi hitne medicinske pomoći, gde je postavljena nova zidna ograda i nadstrešnica i proširena okretnica.

„Zidna ograda na ulazu u Hitnu službu je na dva mesta bila obrušena postojala je mogućnost da padne, pa je popravka bila neminovna, nadstrešnica je zimi pretila da ugrozi i pacijente i vozila, a neophodno je bilo i da proširimo okretnicu. U hitnoj službi morali smo da izvršimo popravku električne instalacije i zamenimo pločice. S obzirom na to da smo sa dva miliona dinara koje smo krajem 2016. godine dobili iz budžeta, obnovili aparaturu, sada su se stvorili uslovi za njenu upotrebu od strane dva lekara koji će pacijente moći da primaju istovremeno“, kaže dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Napore ove zdravstvene ustanove da unapredi uslove i kvalitet rada, kao i bezbednost pacijenata, Komisija za reviziju akreditacije ocenila je pozitivno i najavila mogućnost produžetka odobrene trogodišnje akreditacije.

„Krajem aprila smo imali reviziju akreditacije i zaista moram da kažem da sam ponosna da je komisija na čelu sa direktorom Agencije za akreditaciju ocenila dobrom ocenom ono što je urađeno i poslove koje mi obavljamo i s obzirom na to da nama u junu 2018. godine ističe akreditacija odobrena na tri godine, najavila mogućnost produžetka akreditacije na sedam godina“, kaže dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Prema rečima doktorke Vesne Radosavljević, direktora Doma zdravlja u narednom periodu prioritet će biti popravka krova, a plan je i da služba stomatologije dobije akreditaciju kako bi borski Dom zdravlja bio jedna od 30 kompletno akreditovanih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *