Unija sindikata prosvetnih radnika organizuje protest 31. avgusta

SRBIJA – Unija sindikata prosvetnih radnika organizovaće 31. avgusta veliki protest u Beogradu, pod sinboličnim nazivom ’’Pet do 12’’. Tom prilikom članovi Unije podsetiće Vladu da ne odustaju od sporazuma, potpisanog posle petomesečnog štrajka, kojim je, između ostalog, bilo predviđeno uvođenje platnih razreda, isplata novogodišnje nagrade i povećanje plata. Prosvetni radnici zahtevaju i da im se isplati od tri do pet hiljada dinara, što im je zbog pogrešnog obračuna oduzeto prošle godine.

Kako ističu u Uniji školska godina će, bez obzira na ove probleme i protest, početi na vreme i bez štrajka. Problemi su već predočeni  novom ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i on je najavao donošenje novog pravilnika o tehnološkom višku, koji je jedan od ključnih tačaka sporenja sindikata sa ministarstvom.

Pojedini predstavnici ostalih sindikata prosvetnih radnika istakli su da neće prisustvovati protestu. Nakon sastanka sa ministrom i s obzirom na nerešen status zaposlenih sa šestim stepenom stručne spreme protest smatraju nekorektnim i neodgovornim u ovom trenutku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *