Univezitet u Beogradu podržava rad Tehničkog fakulteta

0

BOR-Tehnički fakultet u Boru, Univerziteta u Beogradu, jedini je van glavnog grada. Iako dislociran, on je ravnopravni član Univerziteta i jedan od fakulteta koji na polju zajedništva između naučnog i obrazovnog sistema i prakse najviše doprinosi ugledu Univerziteta u Beogradu.

Studenti  Tehničkog fakulteta mogu da dobiju veoma brzo zaposlenje i svi programi su povezani sa praktičnim znanjem i potrebama u okruženju. Upravo te specifičnosti treba iskoristiti u daljoj afirmaciji ove visoko obrazovne ustanove“, rekao je prilikom posete Tehničkom fakultetu rektor Univerziteta prof.dr Vladan Đokić.

Novi Zakon o studentskom organizovanju trebalo bi da stupi na snagu za nekoliko nedelja. To pruža mogućnost studentima da učešćem u radu raznih organa utiču na kvalitetniji studentski život i uopšte društva u celini.

Iako postoje razni izazovi kao što su epidemija korone, napuštanje ovog dela Srbije i smanjenje broja zainteresovanih za studiranje, problemi mogu da se prevaziđu. Na Upravi fakulteta je da afirmiše nove studijske programe, rad sa studentima i da omogućava normalan studentski život i mogućnost zapošljavanja, što je retkost na drugim fakultetima. U proteklih 60 godina na osnovnim studijama na Tehničkom fakultetu diplomliralo je više od 3.200 studenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *