Upisna politika i planovi Tehničkog fakulteta

0

BOR – Od 1961. godine kada je osnovan, do danas, na Tehničkom Fakultetu u Boru, jedinoj visokoškolskoj ustanovi Beogradskog univerziteta lociranoj van sedišta, diplomiralo je 2837 studenata. Prošle godine osnovne studije završila su 152 visokoškolca, odbranjeno je šest magistarskih i 32 master rada, doktoriralo 12 studenata, a 20-oro je završilo specijalističke studije. Uporedo sa osnovnim studijama na četiri akreditovana studijska programa, koje trenutno pohađa više od hiljadu visokoškolaca, u ovoj obrazovnoj ustanovi započete su i promotivne aktivnosti za prijem nove generacije studenata.

„Imajući u vidu da je 22. februara Senat usvojio upisnu politiku za narednu školsku godinu, Tehnički fakultet u Boru kao deo Univerziteta u Beogradu sprovešće datu politiku upisa. Započeli smo promotivne aktivnosti. Marketing tim fakulteta će obići sve srednje škole u okruženju, susresti se sa đacima završnih razreda srednjih škola, porazgovarati sa njima i predočiti im prednosti studiranja na Tehničkom fakultetu. Uz to đaci će dobiti i određeni promotivni materijal“, ističe prof. dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

Tehnički fakultet u Boru učestvovaće i na Sajmu obrazovanja, koji se 10. i 11. marta održava u Beogradu, a kao i prethodne godine posebnim programom obeležiće i Dan studenata, 4 april.

„Aktivnosti će trajati otprilike nedelju dana, studenti će imati i određene sportska dešavanja, biće organizovan studentski bal, a kad su u pitanju aktivnosti na samom Tehničkom fakultetu, za 12 časova predviđen je Dan otvorenih vrata, gde će učenici završnih razreda iz borskog okruga  upoznati sa nastavnicima i saradnicima na fakultetu i imati priliku da obiđu laboratorije, biblioteku, minerološku zbirku i upoznaju sa nekim drugim aktivnostima koje se sprovode na TF-u u Boru. U okviru dana studenata 4. aprila biće organizovan i skok preko kože, tradicionalna manifestacija koja je obnovljena prošle godine“, dodaje prof. dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

Osim na kvalitetno obrazovanje studenata na osnovnim, diplomskim – master i doktorskim akademskim studijama iz oblasti tehničko – tehnoloških nauka, delatnost borskog Tehničkog fakulteta, na kojem radi blizu 80 nastavnika i saradnika, usmerena je i na naučno –istraživački rad, ali i međunarodnu saradnju sa mnogobrojnim univerzitetima u svetu.

Pripreme za upis nove generacije studenata na TF- u, 9. mart 2017. (RTV Bor)
Nakon usvajanja upisne politike, marketing tim Tehničkog fakulteta u Boru počeo je promotivne aktivnosti za prijem nove generacije studenata. Osim upoznavanja učenika završnih razreda srednjih škola u regionu sa prednostima studiranja na Tehničkom fakulte

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *