Uprkos epidemiji, realizovano deset projekata

BOR-Epidemija korona virusa  značajno je uticala na rad institucija kulture i izmenila je kalendar kulturnih manifestacija. Ustanove kulture u Boru, Narodna biblioteka, Muzej rudarstva i metalurgije i Centar za kulturu  programske aktivnosti u ovoj godini realizovale su putem onlajn platformi.

Mislim da je reč onlajn definitivno ove godine obeležila kulturu. Borske ustanove kulture su sve aktivnosti prikazivale putem sajtova i  društvenih mreža i na taj način omogućila građanima da se upoznaju sa aktuelnim događajima u ovoj oblasti”, rekla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća u Boru.

Za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulture Grad Bor je u ovoj godini  izdvojio tri miliona dinara. Od 17 odabranih projekata, 10 je realizovano.

“Zaista nam je drago što su sva naša udruženja i umetnici veoma odgovrno shvatili obaveze, iako na žalost nisu uspele da budu realizovane brojne tradicionalne manifestacije. U jednom periodu preventivne mere su bile ublažene, pa smo uspeli da organizujemo desetak projekata”, dodala je Milena Stanojković Kožović.

Od deset realizovanih projekata dve su monografije i to vajara Milorada Antića  i slikara Nenada Vasiljevića kao i knjiga o košarci Dušana Nakića. Izdavanjem ovih dela,  tri naša sugrađanina su obeležila značajne jubileje u radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *