Uređenje Donjeg Milanovca u službi turizma

DONJI MILANOVAC – U Donjem Milanovcu je u protekle dve godine dosta urađeno na uređenju centralnog gradskog područja, što je i jedna od obaveza ovog grada, s obzirom na to da pripada grupi lučkih operatera duž Dunava.

Nakon uređenja glavne ulice, Kralja Petra Prvog, krajem prošle godine na red je došao i gradski park, koji je dobio sasvim novi izgled.

Ono što  predstoji tokom ove godine jesu poslovi vezani za hortikulturu i s obzirom na to da je Donji Milanovac kontinentalni grad sa najviše sunčanih dana u Srbiji, ali i šire, rastinje koje će biti posađeno doprineće još lepšem izgledu ovog sve posećenijeg  turističkog mesta“, kaže Saša Librić, v.d. direkotora JKP „Donji Milanovac“.

U prilog tome i podatak da su tokom prethodne sezone u Donji Milanovac  pristajala, u proseku, po dva velika rečna kruzera dnevno, sveukupno 250, što predstavlja najveću posetu inostranih turista sa vode, posle Beograda i Novog Sada.

Pored uređenja glavne ulice i parka, tokom prošle godine na nekoliko zgrada u Donjem Milanovcu postavljeni su veliki baneri, sa likovima znamenitih Porečana, takođe, u službi turizma i turista, koji i na ovaj način mogu saznati nešto više o istorijatu ovog grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *