BOR-Borski komunalci koriste neuobičajeno lepo vreme ove zime za uređenje grada. Zaposleni u radnoj jedinici „Zelenilo“ nastavljaju da čiste zelene površine i uređuju drvorede u celom gradu, delom po nalogu komunalne inspekcije i nadzornog organa.

Još po prestanku vegetacije naši radnici su počeli da uređuju drvorede, formiraju krošnje,krče divlje šiblje i rastinje. Poslužilo nas je vreme i dosta smo uradili“, rekla je Lela Dražić, poslovođa RJ „Zelenilo“

I zaposleni u radnoj jedinici „Čistoća“  imaju pune ruke posla. Peru ulice tokom noći , održavaju betonske površine, angažovani su  na pražnjenju kontejnera i uklanjanju divljih deponija kojih je u gradu i selima sve više dolaskom lepih dana,

Na više lokacija čistimo divlje deponije. Ako nas posluži lepo  vreme sve ćemo ekipe angažovati na proklećno uređenje grada“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“ u Boru.

Problem je, kažu u ovom borskom preduzeću, veliki broj izgorelih i oštećenih sudova za smeće tokom zime. Zato će Grad Bor u ovoj godini nabaviti 140 novih kontejnera, 200 plastičnih kanti i pet velikih kontejnera za kabasti otpad.

Grad Bor je obezbedio sredstva za nove sudove i u narednih mesec do dva biće dopremljeni“, dodao je Dalibor Orsovanović.

Kontejneri će paraleno biti razmešteni po potrebi u Boru i selima. Osim što će se na pojedinim lokacijama  postojeći oštećeni kontejneri zameniti novim, u planu je, takođe,  da se  razmeste i u borskim selima u kojima  do sada nije bilo organizovanog odvoženja smeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *