Uređenje prostora za magnetnu rezonancu

0

Priprema prostora gde će se koristiti magnetna rezonanca u delu Doma zdravlja u Boru uveliko traje. Za kupovinu ovog modernog aparata iz budžeta Grada Bora izdvojena su velika sredstva, a pacijenti će, prema najavama nadležnih moći da ga koriste već u septembru.  

BOR – U borskom Domu zdravlja u toku je uređenje prostorije u kojoj će biti smeštena magnetna rezonanca. Za kupovinu ovog savremenog dijagnostičkog aparata iz gradskog budžeta izdvojeno je 165 miliona dinara. Magnet će, kako se očekuje početi da radi u septembru ove godine i na taj način će Bor, uz postojeće skenere u bolnici i ostale aparate koje su kupljeni u prethodnom periodu biti centar dijagnostike u regionu, napominju nadležni.

Reč je o magnetu jačine 1,5 T koji zadovoljava sve zahteve sekundarnih zdravstvenih ustanova i nema ga nigde u regionu. Uz ultrazvučne i aparate za dijagnostičke preglede i za fizikalnu medicinu, kao i skenere mi smo pokrivenim sa svim što nam je neophodno za kvalitetnu dijagnostiku“, naglasila je dr Ana Golubović Spasojević v.d.direktora Opšte bolnice Bor i dodala da Borani više neće morati da idu u druge centre za pregled na magnetu koju je veoma skup.

Prostor koji se priprema za postavljanje magnetne rezonance obišli su predstavnici Grada Bora.

Grad Bor je u prethodnoj i u tekućoj godini uložio znatna sredstva u razvoj zdravstvenog sistema. Namera nam je da ovde bude prvi dijagnostički centar u istočnoj Srbiji. Očekujemo saglasnost resornog ministratva za zapošljavanje dva lekara koji će koristiti nove aparate“ istakao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

U ovoj godini za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite na području Bora iz gradske kase izdvojeno je 280 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *