Uređenje pune infrastrukture u gradskim i seoskim mesnim zajednicama u Boru

0

Grad Bor je i ove godine iz budžeta izdvojio značajna sredstva za uređenje putne infrastrukture, kako u gradskim, tako i u seoskim mesnim zajednicama. Nasipanje rizlom puteva u selima je počelo, a krajem aprila ili početkom maja počeće i asfaltiranje prema utvrđenom rasporedu.

BOR – U seoskim mesnim zajednicama u Boru počelo je, po završetku zimske sezone, nasipavanje rejonskih puteva rizlom. Prvo selu u kome JKP „3. oktobar“ uređuje ove puteve je Gornjane, a nakon toga će se nasipavanje rizlom nastaviti i u svim ostalim seoskim mesnim zajednicama po utvrđenom rasporedu.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Bora Marka Nikolića, kao donacija kompanije Ziđin,  obezbeđeno je u prvom krugu 8 hiljada kubnih metara rizle, a ukoliko bude potrebe organizovaće se i drugi krug nasipavanja. kao i prethodne godine, putevi će biti utabani mehanizacijom koju ima JKP „3. oktobar“, kako padavine ne bi raznosile rizlu, dodaje Nikolić.

Naredne nedelje se očekuje da počne i asfaltiranje prvo u selima, za koje je planirano ukupno 25 kilometara puta. U svakoj seoskoj mesnoj zajednici, u zavisnosti od veličine i potreba, biće uređivana putna mreža, a ove godine planirano je i uređenje centra sela Brestovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *