Uređenje puteva u gradskim i seoskim mesnim zajednicama u Boru

0

Uređenje putne infrastrukture u Boru i okolnim selima počelo je pre dva meseca. Trenutno se radi na nekoliko lokacija u gradu, a u seoskim mesnim zajednicama putevi se uređuju po planiranom redosledu sela. U njima će ove godine biti urađeno ukupno 25 kilometar puteva.

BOR – Uređenje putne infrastrukture u borskim gradskim i seoskim mesnim zajednicama, ide planiranom dinamikom, kažu u lokalnoj samoupravi u Boru.

U toku je uređenje puteva u mesnoj zajednici Novi gradski centar, parkinga kod Doma zdravlja i na drugim lokacijama u Boru, a u seoskim mesnim zajednicama radi se u Metovnici. Istovremeno nasipava se rizla po utvrđenom redosledu na atarskim putevima na kojima je to potrebno.

„U prvom krugu asfaltiranje počela je rekonstrukcija ulice „Cara Lazara“ u Novom gradskom centru, gde se radi kompletna ulica, kao i formiranje novih parking mesta. Osim toga u gradu se radi još na šest lokacija. Najvidljiviji je parking kod Doma zdravlja, a ekipe su još i u Tomočkoj i ulici „Vase Pelagića“, gde smo na zahtev gađana formirali novi parking prostor. Asfaltiranje u selima ide svojim tokom, trenutno su ekipe u Metovnici, gde se radi 9.000 kvadratnih metara asfalta, odnosno 3 kilometra puteva, a nakon toga prelazimo na Borsko jezero, gde je planirano kilometar i po puteva, sledi Zlot, a nakon toga ide se ka severnijim selima. Znamo da je u toku i zamena vrelovoda i izvođači koji to rade imaju obavezu da sve iskopano vrate u prvobitno stanje.  Ukoliko to ne bude moguće, ekipe koje rade investiciono održavanje uradiće kompletne ulice. Trenutno je prioritet saniranje iskopa u mesnoj zajednici Novi gradski centar gde su cevi zamenjene u naselju, tamo gde je bio najveći problem, ali su behaton ploče na tim lokacijama uništene. Mi ćemo ovaj deo potpuno urediti i srediti ceo trg u centru ove mesne zajednice, kako bi meštani mogli normalno da funkcionišu.“ – kaže Marko Nikolić, pomoćnik gradonačelnika Bora

Za asfaltiranje puteva iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 500 miliona dinara, a još oko stotinu obezbeđeno je za nasipavanje rizlom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *