Uručeni sertifikati polaznicima obuke za personalne asistente

BOR- U Centru za samostalni život osoba sa invaliditetom u Boru uručeni su sertifikati polaznicima obuke za personalne asistente. Ovaj kurs uspešno je završilo njih osmoro, a Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom ima pet članova kojima je ova pomoć neophodna. Marija Šutulović je posao čekala osam godina. Sada je  završila obuku, a u međuvremenu otvorila i Centar za edukaciju, tako da će pokušati da uskladi oba ova posla, jer se na neki način dopunjuju.

Psiholog sam po struci tako da mi je i ova problematika veoma bliska. Pošto sada imam dva posla pokušaću da ih uskladim“, kaže Marija Šutulović.

Usluga personalnog asistenta je izuzetno značajna za osobe sa invaliditetom. Obuka je organizovana treći put, jer je zbog velike fluktuacije čest problem nedostatka asistenata.

„Po Zakonu o socijalnoj zaštiti usluga bi trebalo da omogući što veću uključenost osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života“, rekao je  Slobodan Stojanović, predsednik Centra za samostani život osoba sa invaliditetom.

Uslugu personalne asistencije treću godinu finansira Grad Bor . Realizacija počinje 15. oktobra i trajaće godinu  dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *