Uskoro otvaranje obdaništa u Novom gradskom centru

BOR-Obdanište Predškolske ustanove Bambi u Boru u naselju Novi gradski centar uskoro će početi da radi, nakon što je u gradsku upravu stigla i upotrebna dozvola za ovaj objekat. U proteklom periodu borska ustanova je  u skladu sa zakonom obezbedila sve propisane uslove.

„To je potvrdila inspekcija i resorno ministarstvo. Zaposlili smo 26 radnika, formirali grupe dve jaslene i tri vaspitne, a kapacitet obdaništa je  120 mališana“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove Bambi u Boru.

Renoviranje prostorija u stambenoj zgradi u Novom gradskom centru,  koje su prenamenjene za obdanište, kasnilo je više od dve godine.

„Postoje subjektivni i objektivni razlozi kašnjenja, a odgovor na pitanje zašto objekat nije završen na vreme znaju investitori, dodala je Ljiljana Radičević.

Na žalost  ovaj objekat u Novom gradskom centru neće rešiti problem liste čekanja, na kojoj se nalazi 240 mališana. Zato je u Boru u planu izgradnja još jednog vrtića.

„Grad Bor je platio izradu projekta i on bi rešio sve probleme grada i taj vrtić bi koštao tri i po miliona eura. Pošto je reč o zaista skupoj investiciji pomoć ćemo zatražiti i od Kancelarije za javna ulaganja.Nadamo se da ćemo imati razumevanje“, naglasila je na kraju Ljiljana Radičević.

Prema projektu za izgradnju, novi vrtić bi mogao da primi 250 mališana, a u postojećim objektima u gradu trenutno je hiljadu 150 dečaka i devojčica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *